Sağlık
Genetik Mühendisi Dilara Sarı, Sirke ve Karbonatın Sebzelerdeki Bakterileri Öldürüp Öldürmediğini İnceledi
![](https://halfetihaber.com.tr/wp-content/uploads/2023/11/genetik-muhendisi-dilara-sari-sirke-ve-karbonatin-sebzelerdeki-bakterileri-oldurup-oldurmedigini-inceledi-ZdJPBONa.webp)
Sosyal medyada ‘@genetikmuhendisi’ adıyla paylaşım yapan Dilara Sarı, sebzeler sirke ve karbonatla yıkandığında bakterilerin ölüp ölmediğini inceledi.
Dilara Sarı, deneyinde bahçeden doğrudan topraktan alınan yıkanmamış rokaları mikroskop altında inceledi.
![](https://halfetihaber.com.tr/wp-content/uploads/2023/11/genetik-muhendisi-dilara-sari-sirke-ve-karbonatin-sebzelerdeki-bakterileri-oldurup-oldurmedigini-inceledi-0-s4PNJZuw.jpg)
Sarı, daha sonra rokalara sirke ve karbonat uygulayarak mikroskop altında inceledi.
![](https://halfetihaber.com.tr/wp-content/uploads/2023/11/genetik-muhendisi-dilara-sari-sirke-ve-karbonatin-sebzelerdeki-bakterileri-oldurup-oldurmedigini-inceledi-1-ZkNbJ5nP.jpg)
Dilara Sarı, uygulamalı deneyinde, ‘Hiçbir şekilde mikrobiyolojik olarak dezenfekte edilmedi. “Her zaman söylüyorum, bu tür şeyler kirdir, tozdur, üzerlerindeki kirden kurtulmak için idealdir ama asla dezenfektan değildir” dedi.
İşte o sirke ve karbonat deneyi: ?