Haber

Ümraniye’de 10 bin kişiye aşure ikram edildi

– Ümraniye’de kazanlar kaynatıldı, 10 bin kişiye aşure ikram edildi

Başkan İsmet Yıldırım: “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum”

İSTANBUL – Ümraniye’de Muharrem ayı nedeniyle 10 bin vatandaşa dev kazanlarda pişirilen aşure ikramı yapıldı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören programa AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım katıldı.

Ümraniye Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle geleneksel hale gelen aşure dağıtımlarına bu yıl da devam etti. Alemdağ Caddesi’nde düzenlenen özel programda dev kazanlarda kaynatılan aşure, 10 binden fazla vatandaşa dağıtıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program mehter takımı ile devam etti. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım katıldı. Önder Yıldırım ve İstanbul Milletvekili Kurum, aşure kazanının başına geçerek aşure pişirerek vatandaşlara ikramlarda bulundu.

“Muharrem ayının herkese hayırlar getirmesini niyaz ediyorum”

Aşure dağıtımının ardından konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Muharrem Bayramınız mübarek olsun. Hüseyin hocamızla birlikte Kerbela’da 70 şehidimiz var. Hüseyin hocamız başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Birliğimize sahip çıkmalıyız.Çok şükür bugüne kadar kendimizi savunabildik.Bizim Alevi,Sünni,Kürt,Laz farkımız yok.Bütün yaratılış başımızın tacıdır.Aşureler dilerim. bize hayırlar getir. Muharrem ayının herkese hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu